Gastles over vliegtuigcrash in (1944) 30 juni 2016

Op 30 juni 2016 vond er een gastles plaats in het museum gevolgd door een herdenking bij het monument aan de Bartjesstraat. Om 9.00 uur kwamen de kinderen van groep 7 en 8 van de School met de Bijbel lopend aan bij het museum. Bij binnenkomst konden ze genieten van een bekertje ranja en een plak cake. Vervolgens heette voorzitter van het museum Dikkie Huiskamp de kinderen en de twee leerkrachten hartelijk welkom, evenals Theo Schaefers van Stichting Broken Wings ’40-’45.
Dikkie vertelde hoe het museum tot stand is gekomen. Verschillende leerlingen waren al eens in een museum geweest. Een ervan was ook al eens in ons museum geweest.  Wat ‘Cultuur Historisch’ betekende wist een van de leerlingen haarfijn uit te leggen.
Vervolgens nam Theo Schaefers het woord en vertelde het indrukwekkend verhaal van de vliegtuigcrash op 22 juni 1944 in het Oenerbroek. De kinderen luisterden zeer aandachtig.
Na afloop gingen ze lopend terug naar school om vervolgens samen met de leerlingen van groep 7 en 8 van de openbare basisschool De Bongerd naar de herdenkingsplaats bij de Bartjesbrug te lopen.